Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Στην Αψίδα του Θριάμβου ο Μακρόν μετά την έκρηξη βίας στο Παρίσι


O Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Αψίδα του Θριάμβου και μίλησε με πυροσβέστες μια ημέρα μετά τις άγριες συγκρούσεις αστυνομίας - «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι

Στην Αψίδα του Θριάμβου ο Μακρόν μετά την έκρηξη βίας στο Παρίσι

© AFP 2018 / Geoffroy VAN DER HASSELT
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η γαλλική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, μετά τα άγρια επεισόδια διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων» και αστυνομίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αμέσως μόλις έφθασε από την Αργεντινή στο Παρίσι, επισκέφθηκε την Αψίδα του Θριάμβου για να επιθεωρήσει από κοντά τις καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Οι εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση, δείχνουν ότι το μνημείο έχει καλυφθεί από αντικαπιταλιστικά συνθήματα ενώ ένα άλλο σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας, το άγαλμα της Μαριάν έχει υποστεί φθορές.
Ενσωματωμένο βίντεο

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Pour pas faire voir la vérité au président, ont efface et communication 🤔🤔
​Κατά τις βίαιες συγκρούσεις χθες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι και έγιναν περισσότερες από 200 συλλήψεις.
Οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα καύσιμα και του κόστους ζωής, ωστόσο ο Μακρόν, όπως ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, δεν σκοπεύει να πάρει πίσω την απόφαση για αύξηση στην τιμή των καυσίμων.
Ο Γάλλος πρόεδρος συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στο προεδρικό μέγαρο, στην οποία θα μετέχουν ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.
Ο Καστανέρ δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...