Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή

Βουλή των Ελλήνων

Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή

© AFP 2018 / Angelos Tzortzinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Τα μεσάνυχτα η ψήφιση του προϋπολογισμού. Αναμένεται εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων για θέματα οικονομίας, ασφάλειας και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κορυφώνεται απόψε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.
Η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να επικεντρώσει στο γεγονός ότι πρόκειται για τον πρώτο μη μνημονιακό προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή μετά την είσοδο της χώρας στα μνημόνια αλλά και στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση αδικιών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και τις παροχές που έχει εξαγγείλει, αλλά και να διευρύνει τη συζήτηση σε άλλα θέματα, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ασφάλεια με αιχμή την επίθεση στο ΣΚΑΪ.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει και να κατοχυρώσει συνταγματικά «το νέο κοινωνικό κράτος.
«Κεντρικό καθήκον, μετά τα μνημόνια, είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον, χρειαζόμαστε ένα σύστημα δημοκρατικού σχεδιασμού για τη χώρα και την ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ασπρόπυργος: Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ο οδηγός πυροσβεστικού οχήματος που ανετράπη

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, 23:40:57 / / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του πυροσβεστικού οχή...