Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Επί ποδός η αστυνομία στη Γαλλία για νέα επεισόδια, ρολά κατεβάζουν μουσεία και μαγαζιά

Τα «κίτρινα γιλέκα» στους δρόμους του Παρισιού

Επί ποδός η αστυνομία στη Γαλλία για νέα επεισόδια, ρολά κατεβάζουν μουσεία και μαγαζιά

© Sputnik / Irina Kalashnikova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
89.000 αστυνομικούς στους δρόμους της Γαλλίας βγάζει η κυβέρνηση, η οποία εκφράζει φόβους για τον κίνδυνο νέων βίαιων επεισοδίων, μετά από τις εικόνες χάους που κυριάρχησαν τις προηγούμενες ημέρες.
Κλειστά θα παραμείνουν ο Πύργος του Άιφελ, το Μουσείο του Λούβρου, αλλά και αρκετά καταστήματα στο Σανζ Ελιζέ, μετά από την προειδοποίηση των Αρχών για το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων, έπειτα από τις πρόσφετες βίαιες διαμαρτυρίες που έχουν θέσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον μιας σοβαρής κρίσης. 
Οι γαλλικές Αρχές φοβούνται για νέο γύρο βίαιων επεισοδίων στο πλαίσιο των διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που διαμαρτύρεται για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων. 
Αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείο Εσωτερικών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι Αρχές ετοιμάζονται για «σημαντική βία» το Σάββατο, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να βγουν και πάλι στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. 
Σε ολόκληρη τη χώρα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα 89.000 αστυνομικοί, αριθμός αυξημένος από τους 65.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η χώρα κατακλύστηκε από εικόνες χάους. 
Η απόφαση για το κλείσιμο του Πύργου του Άιφελ, του Μουσείου του Λούβρου και των καταστημάτων αναμένεται, εν τω μεταξύ, να στοιχίσει χιλιάδες ευρώ σε έσοδα, καθώς οι τουρίστες και οι επισκέπτες θα μείνουν μακριά από τις πληγείσες από τα επεισόδια περιοχές για δεύτερο διαδοχικό Σαββατοκύριακο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η νέα «κλοπή» των 7,5 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας δείχνει το «έγκλημα» που έγινε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας

  02.10.2024 | 15:56 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος | email: andreopoulos@pronews.gr Η επιστροφή των τραπεζών σε εθνικό-ελληνικό έλεγχο είναι εκ ...