Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής


Δικαστική αίθουσα

Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Προφυλακιστέο έκριναν ανακριτής και εισαγγελέας τον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων. Τι υποστήριξε στην απολογία του. Η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης εμπορίας χρυσού. Κατά την απολογία του, βέβαια, αρνήθηκε κάθε αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ εξαπέλυσε πυρά προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
«Δεν είμαι ούτε μέλος, ούτε συν-αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης. Δεν έχω διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών.
Δεν παρέλειψε μάλιστα, να εξαπολύσει βολές κατά των αστυνομικών, οι οποίοι διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα. «Είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία».
Αναφερόμενος στον φερόμενο ως συναρχηγό του κυκλώματος, υποστήριξε ότι «συνεργάζονταν στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία».
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο γνωστός ενεχυροδανειστής δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα, καθώς αμφότεροι διέταξαν την προφυλάκισή του.
Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια
Στον απόηχο της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει τα εξής:
«Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως, αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση».
Εκφράζει δε, την εκτίμηση ότι «κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης».
Τρίωρη η απολογία του
Η απολογία του ενεχυροδανειστή, ενώπιον των αρμόδιων αρχών, διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε έκνομη ενέργεια και ξεκαθάρισε ότι δεν φέρει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενόσω απολογούταν, περίπου 20 υπάλληλοι των καταστημάτων του, πραγματοποιούσαν συγκέντρωση υποστήριξης.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο ενεχυροδανειστής, μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, κατέθεσε αίτημα κατ' αντιπαράστασης εξέτασης με τον προφυλακιστέο Τούρκο υπήκοο, συριακής καταγωγής, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του συν-αρχηγού.
«Αν έγιναν παράνομες πράξεις, δεν έγιναν από εμένα» φέρεται να υποστήριξε σήμερα, ενώπιον των ανακριτών.
Από την πλευρά του, ο Τούρκους κατηγορούμενος, κατά τη χθεσινή του απολογία, ισχυρίστηκε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος του ενεχυροδανειστή και ότι σε κάθε περίπτωση, διενεργεί πάντα για λογαριασμό του. Το ίδιο φέρεται να κατέθεσε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και αδερφός του συν-αρχηγού, ο οποίος επίσης έχει προφυλακιστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται μόλις για την έκτη προφυλάκιση κατηγορουμένου, καθώς οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...