Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Η δήλωση του ΖάεφΟι δηλώσεις Ζάεφ για διδασκαλία «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα που έφεραν αντιδράσεις


Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στη Βουλή των Σκοπίων

Οι δηλώσεις Ζάεφ για διδασκαλία «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα που έφεραν αντιδράσεις

© Φωτογραφία : Boris Grdanoski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δημοσιεύτηκε το βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και υποχρέωσε σε διευκρινίσεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ.
Το φως της δημοσιότητας βλέπει το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Ζάεφ από το βήμα της Βουλής των Σκοπίων προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ να σπεύδει χτες να δώσει διευκρινίσεις επισημαίνοντας ότι «κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».
Στο επίμαχο βίντεο, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα κι αυτό είναι σπουδαίο. Ας αναρωτηθούμε, τι κάναμε γι' αυτούς τα προηγούμενα 27 χρόνια;»
Συνεχίζοντας, ο κ. Ζάεφ εξηγεί πως πλέον με την «επίλυση του προβλήματος» με την Ελλάδα, «έχουμε πλέον πιθανότητες να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα» στα παιδιά, στην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...