Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Μία βόλτα στη γειτονιά μαςΌταν κοιτάς από ψηλά με drone


Όταν κοιτάς από ψηλά με drone



Πρώτη ημέρα της ανανεωμένης efsyn.gr στον αέρα του διαδικτύου και σκεφτήκαμε να κάνουμε μια όμορφη βόλτα στη γειτονιά μας, στο κέντρο της Αθήνας. Να πετάξουμε ψηλά από την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι τον βράχο της Ακρόπολης. Να ακολουθήσουμε τη πολύβουη Ερμού για να φτάσουμε στην πλατεία Συντάγματος.
Για τις λήψεις των εναέριων πλάνων είχαμε στην παρέα μας τους UpDrones και τον Σπύρο Τάπα που με χαρά δέχτηκε να ταξιδέψει μαζί μας στο όμορφο κέντρο της πόλης.
Με τις μαγευτικές εικόνες από την πτήση να μας συνοδεύουν θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τους UpDrones, που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στη μεγάλη κοινότητα του διαδικτύου.

Τα βίντεο και η «κρυμμένη» ιστορία

Πρόσχαρος και με φιλική διάθεση ο Σπύρος Τάπας, ιδρυτής και ψυχή των UpDrones, μας ανέπτυξε τη φιλοσοφία και το όραμά του για την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, προτρέποντάς μας να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε ένα βίντεο...
«Όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια», λέει ο Σπύρος και περιγράφει τη μέρα που έλαβε για δώρο ένα drone και έτσι ξεκίνησε η ιδέα να φτιάξει μια ομάδα με σκοπό να κινηματογραφεί την Ελλάδα από ψηλά.
Σήμερα η ομάδα απαρτίζεται από δέκα άτομα. Εκτός από τους πιλότους των drones, μουσικοί συνδράμουν με το έργο τους ντύνοντας μουσικά τις υπέροχες παραγωγές που μπορείτε να τις δείτε στο κανάλι τους στοYouΤube.

Αλλά ποια παραγωγή ξεχωρίζει μέσα από τις δεκάδες που έχουν παρουσιαστεί στο κοινό του Διαδικτύου; Η απάντησή του μας πηγαίνει δυόμισι χρόνια πίσω στο «Παρκούρ στο ναυάγιο» στην Ελευσίνα.
Ως γνήσιος Ηπειρώτης δεν θα μπορούσε να παραλείψει όλες εκείνες τις μοναδικές εικόνες από τα χωριά των Ιωαννίνων με την άγρια ομορφιά και τα μαγευτικά τοπία. Τα βίντεο «κρύβουν μέσα τους μια ιστορία», λέει ο Σπύρος και εξηγεί ότι η εικόνα «όσο όμορφη και αν είναι» δεν είναι «πάντα αρκετή» για ένα ολοκληρωμένο έργο, τονίζοντας τη σημασία που παίζει και η μουσική.
Αφού ταξιδέψαμε νοερά στον «κοιμώμενο λέοντα του Ναυπλίου» και στο «ομορφότερο ξημέρωμα της Αθήνας» υπό τους ήχους της λατέρνας και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, θελήσαμε να μάθουμε για τα ευτράπελα του... «επαγγέλματος».
Φτάσαμε λοιπόν μέχρι την «εγκαταλελειμμένη κατοικία του Παύλου Μελά» στην Κηφισιά και την κυρία που βλέποντας την πτήση του drone έσπευσε να καλέσει την αστυνομία.

Drones: Ένα ακριβό χόμπι


Όσο για τα «μυστικά» αυτού του καινούργιου «παιχνιδιού» που έχει κλέψει τις καρδιές των επίδοξων πιλότων, ο Σπύρος Τάπας μάς τόνισε πως χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς για όποιον θέλει να αγοράσει έναdrone. Είναι «ένα ακριβό χόμπι», διευκρινίζει και προσδιορίζει το ύψος της τιμής για την πρώτη αγορά κοντά στα 500 ευρώ.
Τα επόμενα βήμα ήδη σχεδιάζονται και κάποια από αυτά έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Η επικαιρότητα έχει αρχίσει και «κερδίζει» τον δικό της χώρο και οι UpDrones μας εξέπληξαν ευχάριστα με τα αντανακλαστικά που επέδειξαν τόσο με την αποστολή στο Μάτι της Αττικής (μετά τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι) όσο και με την κάλυψη των καιρικών φαινομένων.
Το ταξίδι συνεχίζεται και εμείς θα είμαστε συνοδοιπόροι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...