Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εξηγήσεις για το «όχι» στον Κουφοντίνα ζητάει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Ο Άρειος Πάγος

Εξηγήσεις για το «όχι» στον Κουφοντίνα ζητάει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Το πρωί της Παρασκευής, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.
Εξηγήσεις για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμα, απέρριψε τη νέα αίτηση του καταδικασθέντος μέλους της «17Ν» για τη χορήγηση άδειας εξόδου από τις φυλακές.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η κα Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου της μαγνησιακής πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα αξίωσε τον ιατρικό φάκελο του κρατούμενου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από την προηγούμενη εβδομάδα  (σ.σ. από τις 2 Μαΐου).
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να λάβει την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού των αγροτικών φυλακών του Βόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με αφορμή τις ολιγοήμερες άδειες που έχουν κατά καιρούς δοθεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης, από θύματα της «17 Νοέμβρη», αλλά και από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου