Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Έρχεται νέο παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, πού θα βρέξει


Βροχερός καιρός.

Έρχεται νέο παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, πού θα βρέξει

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Χαλάει από αύριο ο καιρός και για το σύνολο της επόμενης εβδομάδας. Έρχονται βροχές και καταιγίδες, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με εξαίρεση πάντως το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.
Από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με το σκηνικό να θυμίζει και πάλι Φθινόπωρο, αφού το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει μαζί του βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Νωρίτερα σήμερα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων, με το Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών να κάνει λόγο για παρατεταμένη επιδείνωση του καιρού. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής12/05 στα βορειοδυτικά, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.
Από την Τετάρτη 15/05 και έπειτα, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Μάλιστα, σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ακόμη και χιονοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, όπου αντιθέτως τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος.
Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη 14/05 και την Τετάρτη 15/05 στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου