Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021


Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τους εορτασμούς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Συνάντηση με τη Γιάννα Αγγελοπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κ. Αγγελοπούλου ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» που θα είναι αρμόδια για τις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Απόφαση του κ. Μητσοτάκη είναι το 2021 να αποτελέσει έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στην Γιάννα Αγγελοπούλου να είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τις σχετικές εκδηλώσεις, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου.
Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.
Ο φορέας υλοποίησης θα είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν τόσο τα συναρμόδια υπουργεία όσο και διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών. 
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Αγγελοπούλου είχαν μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους της επετείου που σύμφωνα με το Μαξίμου «θα προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση».
«Το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη «για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση».
«Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», κατέληξε η κ. Αγγελοπούλου.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν πρόεδρος της επιτροπής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 της Αθήνας. Στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών, έχοντας προηγουμένως περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 
Υπενθυμίζεται ότι κ. Μητσοτάκης, κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, είχε προαναγγείλει τη δημιουργία επιτροπής για τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...