Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η Άγκυρα σχεδιάζει έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα


Θαλάσσια γεώτρηση

Η Άγκυρα σχεδιάζει έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Μετά τις έρευνες στα ανατολικά και δυτικά της Κύπρου η Τουρκία φαίνεται πως σκοπεύει να προχωρήσει σε έρευνες και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο καθώς φέρεται να προχωράει σε νέες έρευνες, μετά από αυτές που έχει ξεκινήσει στην Κύπρο.
Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Τουρκία φέρεται να προχωρά σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και συγκεκριμένα νότια του Καστελόριζου,
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η τουρκική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία «TPAO», φέρεται να έχει κάνει αίτημα προς το αρχηγείο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών.
Η περιοχή των ερευνών εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο μεσημβρινό, νότια της Ρόδου και πέρα από το Καστελόριζο, ενώ ως εικαζόμενη ημερομηνία έναρξης των ερευνών είναι η 15η  Αυγούστου.
Να σημειωθεί πως σε εκείνη την ημερομηνία τελειώνει η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και με τον Έλληνα υπουργοό Άμυνας να ξεκαθαρίζει πως «επεξεργαζόμαστε πολλά σενάρια εξελίξεων».
Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση με την Τουρκία αναφορικά με την κυπριακή ΑΟΖ είναι τεταμένη, μετά και την απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις ανατολικά δυτικά του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...