Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Άρση της ασυλίας του Πολάκη αποφάσισε η Βουλή


Ο Παύλος Πολάκης

Άρση της ασυλίας του Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης. Από τη συνεδρίαση είχε αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά από ψηφοφορία το πρωί της Τετάρτης.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη αναφορικά με δύο υποθέσεις, συνολικά ψήφισαν 176 βουλευτές.
Για την πρώτη υπόθεση, «υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές, «κατά» 13 βουλευτές, ενώ δεν υπήρξε βουλευτής που να ψηφίσει «παρών».
Για τη δεύτερη υπόθεση, «υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 162 βουλευτές, «κατά» 13 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισε ένας βουλευτής.
Από τη συνεδρίαση της Βουλής είχε αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να καταγγέλλει «προαποφασισμένη απόφαση».
«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είχε προηγηθεί ομιλία του κ. Πολάκη κατά την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη».
«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί ότι σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης του υποψηφίου της ΝΔ Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», δήλωσε ο κ. Πολάκης.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια δίωξη με την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με ορισμένους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει πολλαπλά οφέλη.
Ο κ. Πολάκης μίλησε αναλυτικά για υποθέσεις που ο ίδιος χαρακτήρισε «σκάνδαλα», όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη σχέση του οργανισμού με ΜΜΕ. Είπε ότι πρόκειται για «σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος» που διαπράττονταν την ώρα «που η χώρα χρεοκοπούσε και οι πολίτες καλούνταν να τη σώσουν με το υστέρημά τους».
Η Βουλή κλήθηκε σήμερα να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη για δύο υποθέσεις σε βάρος του. Η μία αφορά καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η δεύτερη μήνυση του πρώην προέδρου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...