Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

«Ναυάγιο» ΗΠΑ-Τουρκίας για Συρία - «Πράσινο φως» στους Κούρδους για αντεπίθεση και στο βάθος... αυτονομία! (φωτό)

«Ναυάγιο» ΗΠΑ-Τουρκίας για Συρία - «Πράσινο φως» στους Κούρδους για αντεπίθεση και στο βάθος... αυτονομία! (φωτό)
ProNews.gr"Aγεφύρωτο χάσμα Αγκυρας-Ουάσινγκτον - Ούτε ο οδικός χάρτης για την Μάνμπιτζ δεν εφαρμόστηκε!
Πράσινο φως" για κουρδική επίθεση αν η Αγκυρα περάσει την "κόκκινη γραμμή" έδωσαν οι ΗΠΑ με τις δυνάμεις SDF να ενισχύνται σε όπλα και πυρομαχικά.
Στο συμβούλιο πολέμου παρουσίας υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, στρατηγών και αξιωματούχων του Πενταγώνου, εξετάστηκαν σχέδια αντεπίθεσης των Κούρδων από Ιντλίμπ μέχρι ανατολικά του Ευφράτη στο εύρος δηλαδή ενός μελλοντικού κουρδικού κράτους!
Αυτό βέβαια σημαίνει πως οι Τούρκοι σε λίγο θα προχωρήσουν στην τρίτη εισβολή στην Συρία...
Το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ουάσινγκτον παραμένει αγεφύρωτο με αποτέλεσμα οι συνομιλίες των δύο πλευρών να καταλήξουν σε ναυάγιο.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, τόνισε οργισμένος ότι οι προτάσεις των ΗΠΑ για "ζώνη ασφαλείας" στην Συρία δεν είναι στο επίπεδο που μας ικανοποιούν.
Η Τουρκία δεν συμφώνησε με τις ΗΠΑ ούτε στο βάθος της ζώνης ασφαλείας ούτε στο ποιος θα την ελέγχει ούτε στο πως θα γίνει η απομάκρυνση των Κούρδων τρομοκρατών του YPG από εκεί".
Λίγο αργότερα η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ "για σκόπιμη καθυστέρηση" ενώ απείλησε λέγοντας πως "η υπομονή μας τελειώνει. Εχουμε την εντύπωση πως οι ΗΠΑ σκόπιμα μας καθυστερούν".
Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ι.Καλίν, συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Jeffrey, για το ίδιο θέμα απαιτώντας να ικανοποιηθούν οι τουρκικές επιδιώξεις!
Το ζήτημα είναι πως η Αγκυρα απαιτεί μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ η οποία να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ απαιτούν μικρότερη ζώνη ασφαλείας η οποία θα ελέγχεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλες συμμαχικές δυνάμεις όπως την Γαλλία.
Επιπλέον δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα ο οδικός χάρτης για την Μάνμπιτζ ο οποίος προέβλεπε απομάκρυνση των Κούρδων YPG σε 90 ημέρες.
"Εχει περάσει ένας χρόνος και ένας μήνας. Και ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί" είπε για το θέμα ο Μ.Τσαβούσογλου.
Ομως την "βόμβα" την έριξε ο Διοικητής των κουρδο-αραβικών δυνάμεων SDF, Mazlum Abdi, ο οποίος συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατηγούς, τον διοικητή των Αμερικανών Πεζοναυτών, τον Διοικητή της CENTCOM, τον πρέσβη William Roebuck και τον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο για τον συνασπισμό κατά του ISIS.
"Μια επανάληψη της τουρκικής επιχείρησης στο Αφρίν είναι αδύνατη πλέον.
Αν οι Τούρκοι επιτεθούν τότε θα υπάρξει πόλεμος από την Μάνμπιτζ μέχρι την Ιντλίμπ.
Εχουμε ενημερώσει τους πάντες για την απόφαση μας, οι ΗΠΑ το ξέρουν, όπως επίσης και η Τουρκία.
Θα υπάρξει πόλεμος και η Τουρκία θα είναι εντελώς χαμένη".






New proposals by US on Syria safe zone do not satisfy Turkey – Turkey's FM Cavusoglu





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...