Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Εξοπλισμός του Τουρκικού Ναυτικού με τον αντιπλοϊκό Atmaca Block-1… (vid.)

Εξοπλισμός του Τουρκικού Ναυτικού με τον αντιπλοϊκό Atmaca Block-1… (vid.)

Στην νέα κορβέτα τουρκικής σχεδίασης και ναυπήγησης F-514 Kınalıada κλάσης Ada τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά οι τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής από την εταιρεία Roketsan με νοτιοκορεατική τεχνική βοήθεια αντιπλοικοί πύραυλοι Atmaca Block-1.
Πρόκειται για τον νέο αντιπλοικό πύραυλο του Τουρκικού Ναυτικού που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους αμερικανικούς πυραύλους RGM-84 στο σύνολο τους.
Η ανάπτυξη του πυραύλου ξεκίνησε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την εταιρεία Roketsan το 2009 με τις δοκιμές του Atmaca Block-1 να ολοκληρώνονται το Νοέμβριο του 2018 για να ακολουθήσει τον ίδιο μήνα η σειριακή παραγωγή του πυραύλου.
Ο πύραυλος Atmaca Block-1 έχει μήκος 4,8 μέτρα βάρος 800 κιλά βάρος πολεμικής κεφαλής 200 κιλά, κινητήρα Turbojet ο οποίος επιτρέπει στον πύραυλο να επιτύχει ταχύτητα 1.042 χλμ / ώρα μπορεί να πετάει μόλις 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει εμβέλεια 200 χλμ.
Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, σύστημα GPS, υψομετρικό ραντάρ ενώ κατά την τελική φάση της πτήσης του πυραύλου ενεργοποιείται το ραντάρ εντοπισμού και εγκλωβισμού στόχων που διαθέτει.
Σύμφωνα με τους Τούρκους ο Atmaca Block-1 έχει μεγάλη αντοχή σε ηλεκτρονικές παρεμβολές και η εγκατάσταση του πυραύλου στην κορβέτα F-514 Kınalıada σηματοδοτεί την έναρξη απεξάρτησης του Τουρκικού Ναυτικού από τα αλλοδαπά αντιπλοικά πυραυλικά συστήματα καθιστώντας την χώρα ακόμη πιο αυτόνομη στους εξοπλισμούς της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T61wZg