Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Θήβα – Κινείται προς τον Κορινθιακό


Πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στις 25 Οκτωβρίου, 2018

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Θήβα – Κινείται προς τον Κορινθιακό

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό».
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θηβών όπου το δεύτερο μέτωπο κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.
Οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να ελέγξουν το πρώτο μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια που ήταν σε άμεσο κίνδυνο και είχαν εκκενωθεί.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που βρίσκεται στην περιοχή «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».
Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό».
Εξηγεί ότι ακόμα η πυρκαγιά «απέχει αρκετά και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη».
​Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.
Οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων.
Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».
Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες).
Ειδικά στην Αττική ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στο πευκοδάσος και στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, στον λόφο Λυκαβηττού, στο Αττικό Άλσος, στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, στο Άλσος Προφήτη Ηλία στην Καστέλα, στο δασικό οδικό δίκτυο Υμηττού, Πάρνηθας Πεντέλης, Ποικίλου όρους, όρους Αιγάλεω, Κιθαιρώνα, όρος Πατέρα και Γεράνεια όρη και στον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης

  Λίγα 24ωρα μετά την αποπομπή του από τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο  Δημήτρης Παπανώτας  «έσφαξε με το γάντι» τον  Στέφανο Κασσελάκη . Κα...