Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Οργή Ιερώνυμου για τον βιασμό 12χρονης από ιερέα στη Μάνη - «Δεν μπορώ να σιωπήσω»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Οργή Ιερώνυμου για τον βιασμό 12χρονης από ιερέα στη Μάνη - «Δεν μπορώ να σιωπήσω»

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του, αλλά και την οργή του για την υπόθεση ασέλγειας εις βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού από έναν 57χρονο ιερέα στην ανατολική Μάνη.
Αποτροπιασμένος από το «τερατώδες και φρικαλέο» γεγονός στην ανατολική Μάνη δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας εξέφρασε τον «βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού».
Και πρόσθεσε: «Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του»
«Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο» συνέχισε, στο ίδιο μήκος κύματος.
Και κατέληξε: «Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου συνελήφθη στην ανατολική Μάνη ένας 57χρονος ιερέας, με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού.
Μάλιστα, το θύμα φέρεται να ήταν κόρη της συντρόφου του φερόμενου δράστη, ενώ για την ίδια υπόθεση ερευνάται η εμπλοκή και ενός δεύτερου άνδρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «lakonikos.gr», ο 57χρονος, ο οποίος είναι πατέρας έξι παιδιών, αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, ενώ η καταγγελία έγινε από την 12χρονη, κατά τη διάρκεια εξέτασης από ψυχολόγο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...