Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Βρέθηκε ραδιενέργεια στο νερό οικισμού του δήμου Βόλβης

Βρύση με πόσιμο νερό

Βρέθηκε ραδιενέργεια στο νερό οικισμού του δήμου Βόλβης

© Φωτογραφία: CCO/Pixabay
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Υψηλή περιεκτικότητα σε ισότοπα ουρανίου εντοπίστηκε στο νερό του οικισμού Μικροκώμης στον δήμο Βόλβης, μετά από ειδική εξέταση σε δείγματα.
Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό του οικισμό Μικροκώμης στη Βόλβη, αφού μετά από ειδική εξέταση στα δείγματα εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε ισότοπα ουρανίου.
Σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης.
Η υπηρεσία απαγορεύει στους περίπου 50 κατοίκους του οικισμού να καταναλώσουν ρο νερό αλλά και να το χρησιμοποιήσουν για μαγείρεμα ή άλλες οικιακές χρήσεις λόγω των τιμών ραδιενέργειας που ξεπερνούν το φυσιολογικό.
«Ερευνούμε αυτό το διάστημα τις υπόλοιπες γεωτρήσεις στην περιοχή, είμαστε σε συνεχή επαφή με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ενεργούμε κατ' εντολή των αρμοδίων. Εάν δεν βρούμε λύση, σε δεύτερη φάση θα μεταφέρουμε νερό στη Μικροκώμη με άλλο αγωγό από τον διπλανό οικισμό του Προφήτη» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σχετικές μετρήσεις στο νερό γίνονται κάθε χρόνο.
Οι περσινές, όπως σημειώνει, ήταν καλές  αλλά οι φετινές έδειξαν περιεκτικότητα σε ουράνιο, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κατανάλωση από τους κατοίκους, που πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Α.Λινού: «Έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι γυναικών και 100 σοβαρές επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca»! (βίντεο) Πόσα περιστατικά όμως δεν έχουν καταγραφεί; - Άρχισαν οι αγωγές κατά του Δημοσίου από πολίτες 09.05.2024 | 10:22

  Newsroom  |  email: info@pronews.gr Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, αποκάλυψε ότι έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι γυναικών και πάνω από...