Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Αμερικανικές περιπολίες στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας για πρώτη φορά μετά την απόφαση για απόσυρση

Μαχητής του SDF σε σκοπιά ενώ οι ΗΠΑ αποχωρούν από βάσει στη βόρεια Συρία

Αμερικανικές περιπολίες στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας για πρώτη φορά μετά την απόφαση για απόσυρση

© AFP 2019 / DELIL SOULEIMAN
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιπολία στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για πρώτη φορά από την απόσυρση Τραμπ.
Αμερικανικές δυνάμεις έκαναν περιπολία στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για πρώτη φορά μετά την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει στρατιώτες από τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Οι New York Times είχαν μεταδώσει προηγουμένως ότι μέχρι αυτή την εβδομάδα, είχαν αποχωρήσει από τη Συρία τουλάχιστον 500 από τους 1.000 στρατιώτες και η απόσυρση θα συνεχιστεί μέχρι να μείνουν περίπου 250 στρατιώτες, ανεπτυγμένοι κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ.
Επιπλέον, σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στην ομάδα μηχανοκίνητα στρατεύματα, ανεβάζοντας σε περίπου 500 τον αριθμό των στρατευμάτων που φυλάσσουν τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στη χώρα.
Νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα ξεκινούν να αποσύρονται από τη βόρεια Συρία.
Μετά την ανακοίνωση Τραμπ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία με στόχο την εκκαθάριση περιοχής κοντά στα τουρκικά σύνορα από Κούρδους μαχητές και τρομοκράτες του ISIS. Στις 17 Οκτωβρίου, ΗΠΑ και Τουρκία ήρθαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός προκειμένου να αποσυρθούν Κούρδοι μαχητές από τη βόρεια Συρία.
Καθώς η πενθήμερη κατάπαυση του πυρός έληξε, ο Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέληξαν σε συμφωνία για την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών και την έναρξη κοινών περιπολιών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...