Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Έφτασαν ρωσικές ενισχύσεις στη βόρεια Συρία - Όλες οι εξελίξεις μετά τη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας

Ρωσικές δυνάμεις σε περιπολίες στη Συρία.

Έφτασαν ρωσικές ενισχύσεις στη βόρεια Συρία - Όλες οι εξελίξεις μετά τη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας

© AP Photo / STR
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (209)
0 0 0
Βρείτε μας
Στις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση, με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης», στη βορειοανατολική Συρία, με στόχο την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων. Μέσα στην εβδομάδα, Ερντογάν και Πούτιν, στη συνάντησή τους στο Σότσι, προέβησαν σε συμφωνία για κοινές περιπολίες.
Επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις αποστέλλει η Ρωσία στη Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας για κοινές περιπολίες στην περιοχή.
Οι δυνάμεις της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στην περιοχή την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο προέδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχαν στο Σότσι στη διάρκεια της εβδομάδας, κατέληξαν σε συμφωνία για κοινές περιπολίες στη βορειοανατολική Συρία, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, και την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων.
Συμφώνησαν, ειδικότερα, σε κοινές περιπολίες σε βάθος 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Εν τω μεταξύ, η Δαμασκός καλείται να διασφαλίσει την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τη συρο-τουρκική μεθόριο. Επίσης, οι Κούρδοι μαχητές των YPG - SDF καλούνται να αποχωρήσουν από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, με τη συμφωνία να θέτει διορία 150 ωρών.
Είχε προηγηθεί η συμφωνία εκεχειρίας 120 ωρών μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου, με σκοπό όπως διεμήνυες να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους «τρομοκράτες».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, εν τω μεταξύ, ότι αίρονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, στον απόηχο της συμφωνίας, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κυρώσεις θα επανέλθουν εάν οι τουρκικές δυνάμεις παραβούν τις υποχρεώσεις τους.
Νεα μηνύματα


  • 14:34

    Λαβρόφ για τα σχέδια των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τα στρατεύματά τους στη Συρία: Η Ουάσινγκτον αποστέλλει ανάμεικτα μηνύματα

  • 13:54

    Λαβρόφ: Η συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν προβλέπει τον σεβασμό των δικαιωμάτων κάθε πλευράς, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων

  • 13:16

    Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας συνομίλησε με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ για την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία

  • 11:41

    Οχήματα της ρωσικής στρατονομίας στη Συρία

    Οχήματα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στην πόλη Κομπάνι στη Συρία.
    © Sputnik / Mikhail Alaeddin
  • 10:04

    Έφθασαν οι ρωσικές ενισχύσεις στη Συρία

    Βίντεο δείχνει την προσγείωση του αεροσκάφους IL-76 της Αεροπορίας της Ρωσίας σε αεροδρόμιο της Συρίας και την εκφόρτωση του στρατιωτικού προσωπικού. 
  • 09:39

    «Το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει την αποστολή στρατού στη Συρία»

    «Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα για στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη βορειοανατολική Συρία. Υπήρξε έκκληση για ισχυρή διεθνή πολιτική ανάμειξη... και η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας παρουσίασε τις προτάσεις της», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ. 
  • 08:46

    Το Πεντάγωνο φέρεται να σχεδιάζει την επανεγκατάσταση 30 τανκ στη Συρία με σκοπό την προστασία των πετρελαϊκών υποδομών

    Στρατιώτες που αναγνωρίστηκαν ως στελέχη των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία

    Οι ΗΠΑ «πιθανόν» να αναπτύξουν δυνάμεις στη Συρία για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

    Τις συριακές πετρελαϊκές υποδομές φέρεται να είναι έτοιμο το Πεντάγωνο να προστατεύσει, χάρη στην ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης, με διακηρυγμένο στόχο την απαγόρευση πρόσβασης στο Ισλαμικό Κράτος - ίσως και όχι μόνο σε αυτό.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 08:37

    Ακόμη 300 μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας αποστέλλονται στη Συρία

    Στρατιώτες

    Η Ρωσία έστειλε επιπλέον στρατιωτική δύναμη στη Συρία

    Την αποστολή άλλων 300 μελών της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στη Συρία ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, την Παρασκευή (25/10).
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...