Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων-Τι σχεδιάζει το υπουργείο

Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων-Τι σχεδιάζει το υπουργείο

Οι σχεδιασμοί του υπ. Εργασίας για αυξήσεις στις εισφορές μη μισθωτών που έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Γιατί η τελική εικόνα οδηγεί σε ελάφρυνση εισοδημάτων. Ποιες κύριες συντάξεις θα αυξηθούν και πώς. Τι αλλάζει στις επικουρικές.
Σε ανασχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προχωρά το υπουργείο Εργασίας μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις ειδικές επιτροπές που έχουν συσταθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου, να επεξεργάζονται σενάρια για αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που δίνονται από τον Μάιο του 2016 και μετά, τις παλαιές επικουρικές αλλά και στις εισφορές των μη μισθωτών που μέχρι σήμερα πληρώνουν την κατώτατη εισφορά. Αντίστοιχα, μειώσεις εισφορών έρχονται στους επαγγελματίες  και αγρότες με υψηλότερα εισοδήματα, όπως και σε όλους τους  εργοδότες και εργαζόμενους μισθωτούς, που απασχολούνται με πλήρη απασχόληση.  
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το Σαββατοκύριακο στον Σκάι, θα διορθωθούν όλες οι αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. «Θα κτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στην απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικάΑναλυτικά, στο θέμα των εισφορών των μη μισθωτών, οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν από το  2020. Οι υπηρεσίες εξετάζουν σενάρια που θα οδηγήσουν αφενός στην αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό, αφετέρου θα επαναφέρουν ένα δικαιότερο σύστημα,  μέσω ασφαλιστικών κλάσεων.
Περισσότερα στο Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...