Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή με αλληλοκατηγορίες για το προσφυγικό

Συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, Βουλή, 8 Μαΐου, 2019

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή με αλληλοκατηγορίες για το προσφυγικό

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Διαστάσεις πολιτικής κόντρας έλαβε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το άσυλο, με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.
«Πυρά» αντήλλαξαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για το άσυλο.
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε εν τω μεταξύ στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, εξηγώντας ότι κινείται σε διπλή κατεύθυνση: «Αυστηροί κανόνες, που βάζουν τέλος σε παρανομίες και αυθαιρεσίες, αλλά και ευαισθησία, που παρέχει πρόσθετα δικαιώματα στους αδικημένους».
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε «χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά και διάσπαρτους στην ενδοχώρα», κάνοντας λόγο για λάθη, καθυστερήσεις και εικόνες χάους, ενώ από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για ανετοιμότητα, ανικανότητα και καθυστερήσεις.  «Δείξατε πόσο ανέτοιμοι είσαστε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. 
«Ετοιμότητα δείξατε στο να γεμίσετε το κράτος με γαλάζιους μετακλητούς», ανέφερε και συνέχισε: «Στο να μοιράζετε το δημοσιονομικό περιθώριο που εμείς δημιουργήσαμε».
Και τόνισε: «Στην πρώτη πραγματική δυσκολία δείξατε την επιτελική σας ανετοιμότητα, την επιτελική σας ανικανότητα». 
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα.
Ο ίδιος ανέφερε, ακόμη, ότι ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ακραία πολιτική, σημειώνοντας ακόμη ότι καβάλησε «το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού»
Μας κατηγορήσατε ότι δεν προστατεύουμε τα σύνορα και όταν σας λέγαμε για το Διεθνές Δίκαιο, εσείς μας χλευάζατε, είπε ακόμη.
Ενώ σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση του προσφυγικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι ροές τριπλασιάστηκαν στο διάστημα που έχει αναλάβει κυβέρνηση η ΝΔ. «Δεν ευθύνεστε, αλλά κοιτάξτε μια ειρωνεία της τύχης», σχολίασε.
Απαντώντας στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι παρέδωσε ένα «μπάχαλο».
Aπηύθυνε μεταξύ άλλων ένα ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ακροδεξιός λαϊκισμός ότι η θάλασσα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται;».
Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας μίλησε για 29 λεπτά, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στο νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται σήμερα στη Βουλή.
«Δεν θυμάστε τους Ευρωπαίους εταίρους να σας ασκούν οξύτατη κριτική;», ρώτησε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στα «κατηγορώ» του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Τουρκία και τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Ουδέν αναληθέστερο, σταματήστε να λέτε ψέματα και να διαστρεβλώνετε την αλήθεια.
«Όχι να μας βγαίνετε και πιο πατριώτες από τη ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργό, λέγοντας μάλιστα: Από εσάς που πέξατε κορώνα - γράμματα την τύχη της χώρας, μαθήματα δεν δεχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου