Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ραντεβού Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι στις 29 ΙανουαρίουΤα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ραντεβού Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι στις 29 Ιανουαρίου

© Φωτογραφία : Dimitris Papamitsos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός στις 29 Ιανουαρίου.
Στη Γαλλία μεταβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η Αθήνα εξετάζει τα επόμενα βήματα της ελληνικής διπλωματίας για το θέμα της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το ραντεβού Μητσοτάκη - Μακρόν «κλείδωσε» για τις 29 Ιανουαρίου.
Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνάντησή τους, μέσα σε λίγους μήνες, στα Ηλύσια Πεδία, μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός  στα τέλη Αυγούστου.
Μάλιστα, στα τέλη του Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν, στον απόηχο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές κινήσεις της κυβέρνησης, την Κυριακή, ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε τη Βεγγάζη, έδρα της κυβέρνησης του LNA, όπου είχε διευρυμένες επαφές με τον στρατηγό Χαφτάρ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέθεσε το θέμα των δύο «ανυπόστατων συμφωνιών» που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις.
​Ανέδειξε δε, το γεγονός ότι το περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων είναι απολύτως αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ειδικού Εκπροσώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Βόμβα» από Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Να γίνει αποτελεσματική έρευνα χωρίς παρεμβάσεις – Να προσαχθούν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι» Στηρίζει την ευρωπαία εισαγγελέα ενώ εκθέτει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη 28.04.2024 | 10:39

  Την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι που στοχοποιήθηκε από κυβερνητικά και δικαστικά στελέχη στην Ελλάδα μετά την έκκλησή της για πολιτικ...