Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή – Έρχονται χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή – Έρχονται χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά κυρίως στα ανατολικά της χώρας, ενώ παγετός αναμένεται να σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής η ψυχρή εισβολή, η οποία θα οδηγήσει στον σχηματισμό του βαρομετρικού χαμηλού που θα σχετίζεται με την κακοκαιρία Ζηνοβία.
Ήδη, οι θερμοκρασίες σημείωσαν πτώση σε όλη τη χώρα έως και κατά πέντε βαθμούς Κελσίου.
​Σήμερα Σάββατο, αναμένονται βροχές ή και χιονόνερο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, χιόνια στα ορεινά - και κατά τόπους στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο – αλλά και πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες, στη Χαλκιδική, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, στο Νότιο Ιόνιο και τη Νότια Πελοπόννησο. Επίσης, αναμένονται χιόνια αρχικά στα ορεινά.
Μάλιστα, μετά από το μεσημέρι βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και τη Χαλκιδική, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τους τμήματα, το βράδυ στα ημιορεινά και τη νύχτα προς Κυριακή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί:
  • από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία,
  • από -2 έως 8 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα,
  • από -1 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο,
  • από -2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα,
  • από 2 έως 12 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα,
  • από 2 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά,
  • από 2 έως 12 στα νησιά του Ιονίου,
  • από 2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου,
  • από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.
Στην Αττική, αναμένεται συννεφιά με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα. Το βράδυ εκτιμάται ότι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ημιορεινά, ενώ τη νύχτα προς Κυριακή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρο χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG