Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Σε συναγερμό η Αιγυπτιακή ΠΑ λόγω Λιβύης: Ο Ερντογάν ζήτησε διευκολύνσεις από την Τυνησία – Έλαβε αρνητική απάντηση!


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έντονη κινητικότητα υπάρχει εδώ και ώρες στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία.Όπως αναφέρει ο έγκυρος λογαριασμός Babak Taghvaee, υπήρχε η πληροφορία ότι τουρκικά F-16 θα έκαναν την εμφάνισή τους στο Λιβυκό εναέριο χώρο.
Αυτό ενεργοποίησε άμεσα το Κάιρο, το οποίο βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό. Επίσης υπάρχει έντονο παρασκήνιο και με την Τυνησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ζήτησε από την Τύνιδα αεροδρόμια για να προσγειώνονται πολεμικά μεταγωγικά, όμως η απάντηση φαίνεται πως ήταν αρνητική. 
Μην ξεχνάμε πως η Τυνησία είναι πλήρως εξαρτώμενη από την Γαλλία, τόσο οικονομικά, όσο και ιστορικά, οπότε δεν θα έκανε κινήσεις που θα ενοχλούσαν το Παρίσι.

Πάντως χθες το LNA βομβάρδισε στόχους του GNA στην Τρίοπολη με τα UAV Wιng-Loong να κάνουν καλή δουλειά. 
Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και δύο περίεργες συλλήψεις. Χθες οι μυστικές υπηρεσίες του Νίγηρα συνέλλαβαν δύο τούρκους πολίτες, οι οποίοι όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αφρικής είναι στελέχη της ΜΙΤ και είχαν αποστολή να μεταβούν στην Τρίπολη! pentapostagma.gr
's National Security Services arrested three terrorists, two of whom are Turkish citizens plus a local collaborator, who infiltrated the capital . They came from via a Turkish Airline flight from and are affiliated to in the Sahara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...