Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Θα αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

ΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Τραγωδία στον Διόνυσο: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στο σπίτι του – Σε κρίσιμη κατάσταση μια γυναίκα
Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Θα αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (177)
0 0 0
Βρείτε μας
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, τονίζοντας πως οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν τρομάζουν την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, έστειλε σαφή μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς το εξωτερικό.
Με έμμεση αναφορά στα ελληνοτουρκικά και στο πλαίσιο των δύο μνημονίων συνεννόησης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης για τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων και τη διμερή στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως: «οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα διαθέτει έναν λαό ενωμένο αλλά και ώριμο, προσθέτοντας πως: «σε μία εποχή όπου πολλές κοινωνίες βιώνουν μεγάλους εσωτερικούς διχασμούς, αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπεραμύνθηκε της πρόσφατης συμφωνίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) της Τρίπολης.
Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι η συμφωνία αυτή συνέβαλε στο «ολικό πάγωμα» των σχεδίων αποκλεισμού της Άγκυρας από την περιοχή της Μεσογείου.
Επανέλαβε δε, ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης, διασφαλίζοντας «την εφαρμογή όλων των στοιχείων της πρόσφατης συμφωνίας».
Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε τη Δευτέρα στην Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, προς υποστήριξη των δυνάμεων της GNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...