Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Bloomberg: Σύροι αντάρτες ενισχύουν την κυβέρνηση της Τρίπολης

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας

Bloomberg: Σύροι αντάρτες ενισχύουν την κυβέρνηση της Τρίπολης

© AFP 2019 / DELIL SOULEIMAN
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (161)
0 0 0
Βρείτε μας
Και δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, πέρα από στρατεύματα, ετοιμάζεται να αναπτύξει η Τουρκία στη Λιβύη, λαμβάνοντας στήριξη, σύμφωνα με πληροφορίες, από Σύρους αντάρτες που ετοιμάζονται να ενισχύσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Να αναπτύξει στρατεύματα και ναυτικές δυνάμεις στη Λιβύη, για να στηρίξει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) ετοιμάζεται η Τουρκία, λαμβάνοντας βοήθεια από Σύρους αντάρτες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία σκοπεύει να στείλει δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού για να προστατεύσουν την Τρίπολη.  Παράλληλα, όπως αναφέρει ένας δεύτερος αξιωματούχος στη Λιβύη, ομάδες ανταρτών που βρέθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας στη βόρεια Συρία αναμένεται να ενισχύσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση της Λιβύης αρχικά ήταν αντίθετη στην ιδέα αυτή, αλλά τελικά την αποδέχθηκε, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ άρχισαν να προελαύνουν προς την Τρίπολη.
Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η τουρκική βουλή θα ψηφίσει για σχετική πρόταση που θα κατατεθεί προσεχώς, κατά την έναρξη και πάλι των εργασιών της βουλής στις 7 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι το το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ετέθη νωρίτερα σε ισχύ, καθώς επικυρώθηκε από την Άγκυρα και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης «Resmi Gazete».
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσημο αίτημα στην Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλωματικό θρίλερ για τη Λιβύη: Στέλνει στρατό η Τουρκία, επικοινωνία Αιγύπτου με ΗΠΑ - Ιταλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...