Αναταραχή επικρατεί μεταξύ των Ρομά στην Αττική και σε περιοχές της Πελοποννήσου, μετά τη δολοφονία του 18χρονου στη Μεσσηνία. Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια, με φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων το απόγευμα της Παρασκευής τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι, καθώς και στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, όπως και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτύρονται για τον θάνατο 18χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται ότι σκοτώθηκε από 63χρονο στη Μεσσηνία όταν ο νεαρός επιχείρησε να μπει παράνομα στο σπίτι του.

Οι συγκεντρωμένοι αυτήν την ώρα έχουν κλείσει περιφερειακή Αιγαλέω στη λεωφόρο Καβάλας, ενώ νωρίτερα είχαν προκαλέσει επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας ,ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Επεισόδια στη Γαστούνη – Κλειστοί δρόμοι

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα και σε δύο σημεία της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, στην Γαστούνη και στα Λαστέικα, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά.

Στα Λαστέικα οι συγκεντρωμένοι έχουν αρκεστεί σε συνθήματα και ύβρεις προς τις αστυνομικές αρχές, ενώ στη Γαστούνη η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το patrisnews.gr.