Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Η εισαγγελέας καλείται να πάρει θέση για τους περιοριστικούς όρους του Λαγού

 Η εισαγγελέας καλείται να πάρει θέση για τους περιοριστικούς όρους του Λαγού


  • A-
  • A+
Η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να προσκομίσει τυχόν βούλευμα που αφορά παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γ. Λαγό.
  • Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης η αναφορά της εισαγγελέως ότι «οι κατηγορούμενοι δεν έχουν παραβιάσει περιοριστικούς όρους».
  • Το δικαστήριο ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γ. Λαγό και να το προσκομίσει.
  • Θα προσκομίσει η εισαγγελέας το βούλευμα του 2015, που διέτασσε την προφυλάκιση του Γ. Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων;
  • Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για αναστολή στην έκτιση των ποινών.

 

Ο χθεσινός διάλογος προέδρου - εισαγγελέως

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρόεδρος: Στην πρότασή της η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα των κατηγορούμενων βουλευτών είναι λευκά, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το 1979, σε ηλικία 22 ετών, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για ήσσονος απαξίας πράξεις. Η κυρία εισαγγελέας παρέλειψε να αναφερθεί και στους κατηγορουμένους, οι οποίοι –όπως προκύπτει από τα ποινικά μητρώα που το δικαστήριο είδε στα πλαίσια χορήγησης ελαφρυντικών– έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές καθείρξεως και είναι οι ακόλουθοι: Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, Σιατούνης, Στράτος έχουν ποινές καθείρξεως· Αγριογιάννης ποινή κάθειρξης για ληστεία και υπεξαίρεση· Ν. Τσορβάς για επικίνδυνες σωματικές βλάβες· Παπαβασιλείου για εμπρησμό από πρόθεση· Καστρινός, Αποστόλου, Πανταζής για επικίνδυνες· και κάποιες που θα μπορούσε να της πει κανένας ήσσονος απαξίας, Χρυσαφίτης, Καλαρίτης, Ευγενικός, Τσακανίκας, που είναι κάποιων μηνών. Κρίνει λοιπόν το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί κατά τούτο η εισαγγελική πρόταση.

Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι κάποιοι εκ των καταδικασθέντων δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Αρα, πρέπει να αναζητηθεί με επιμέλεια της εισαγγελέα, τυχόν βούλευμα για τον αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις….

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ολοι πληρούν τους όρους (σ.σ. για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση).

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Ολοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τις ισόβειες καθείρξεις και τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε, με επιμέλεια της εισαγγελέως, να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

 

Όταν η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» είχε πρωτοσέλιδο την παραβίαση των όρων από τον Γ. Λαγό

Στις 22 Ιουλίου 2015 με πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», ο Μιχαλολιάκος κατηγορούσε το Συμβούλιο Εφετών για τη νέα προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού εξαιτίας παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Θα προσκομίσει η εισαγγελέας το βούλευμα 1184/21-7-215;

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έχει κληθεί να αναζητήσει και να προσκομίσει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό.

Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 1184/21-7-2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέτασσε την επιστροφή του Ι. Λαγού στη φυλακή, επειδή είχε παραβιάσει επανειλημμένως τον περιοριστικό όρο τού κατ’ οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στη Βουλή. Για τον λόγο αυτό ο Ι. Λαγός ήταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που επέστρεψε στη φυλακή μετά την αποφυλάκισή του με τη λήξη του 18μηνου

Στο βούλευμα του 2015 οι εφέτες υιοθετούσαν την πρόταση του αναπληρωτή εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Στέλιου Κωτσαρέλου.

Στις 11.00 η συνέχιση της δίκης

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...