Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις - Αναφορές για βομβαρδισμούς - Όλες οι εξελίξεις

 

COVID-19
Κρούσματα: 
34.646.844
Ανέρρωσαν: 
24.070.262

Θάνατοι: 
1.029.051
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (79)
 0  0  0
Βρείτε μας

Η νέα ανάφλεξη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζεται από την Κυριακή, όταν Γερεβάν και Μπακού αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός του 1984.

Η ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζεται, ενώ σειρήνες που προειδοποιούσαν για αεροπορική επιδρομή ήχησαν στην πρωτεύουσα Στεπάνακερτ.

Η Αρμενία και η αυτοανακηρυγμένη Δημοκρατία του Αρτσάχ, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφεραν ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε ξεκινήσει εχθροπραξίες στην αποσχισμένη περιοχή και κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και κινητοποίηση. Το Αζερμπαϊτζάν, επίσης, κήρυξε στρατιωτικό νόμο και μερική κινητοποίηση.

Νεα μηνύματα
  • 14:15

    Τραυματίστηκε ή όχι ο ηγέτης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ;

    Καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συνεχίσονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αντικρουόμενες αναφορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την κατάσταση του Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Αρτσάκ (το αρμένικο όνομα για την περιοχή).

    Την ώρα που ο σύμβουλος του Αζέρου προέδρου, Χικμέτ Γκατζίεφ, ισχυριζόταν ότι ο Χαρουτιουνιάν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, εκπρόσωπος του ίδιου του Χαρουτιουνιάν διέψευσε τους ισχυρισμούς.

    Λίγο πριν την ανακοίνωση του Γκατζίεφ, ο Χαρουτιουνιάν εμφανίστηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook, δείχνοντας υγιείς και χωρίς εμφανές τραύμα.

     

  • 13:54

    Σπίτι στην πόλη Ναφταλάν του Αζερμπαϊτζάν μετά από υποτιθέμενους βομβαρδισμούς της Αρμενίας

  • 13:52

    Τουρκικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης ο βομβαρδισμός της Γκάντζα στο Αζερμπαϊτζάν

  • 13:46

    Στήριξη Μέρκελ στη δήλωση της Ομάδας Μινσκ

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αρμένιο Πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν είχε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και εκφράζοντας τη στήριξή της στη δήλωση της Ομάδα Μινσκ.

    Οι ηγέτες Ρωσίας, Γαλλίας και ΗΠΑ ζήτησαν σε κοινή τους δήλωση το τέλος των εχθροπραξιών και την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις.

    «Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η διαμάχη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και την αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει άμεσα να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην κοινή δήλωση Γαλλίας, Ρωσίας, ΗΠΑ την 1η Οκτωβρίου» αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

    Η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της κατάπαυσης πυρός και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους εμπλεκόμενους στρατιώτες στο μέτωπο.

  • 13:35

    Σύμφωνα με το Αζερμπαϊτζάν, οι βομβαρδισμοί της Αρμενίας στην Γκάντζα προκάλεσαν έναν θάνατο και τέσσερις τραυματισμούς

  • 13:33

    Αναφορές για καταστροφές και θήματα στους βομβαρδισμούς στην Σταπάνακερτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

  • 11:45

    Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας υποστηρίζει ότι δυνάμεις του Καραμπάχ κατάστρεψαν τρία αζέρικα μαχητικά

  • 11:43

    Βίντεο από τη φερόμενη πυραυλική επίθεση της Αρμενίας στην Γκάντζα, έδωσε στη δημοσιότητα το Αζερμπαϊτζάν

  • 11:19

    Το Μπακού υποστηρίζει ότι οι βομβαρδισμοί του Αζερμπαϊτζάν από αρμένικα εδάφη επεκτείνουν τη ζώνη των συγκρούσεων

    Ο βομβαρδισμός του Αζερμπαϊτζάν από αρμενικά εδάφη επεκτείνει τη ζώνη των μαχών, σύμφωνα με τον Αζέρο υπουργό Άμυνας, Ζακίρ Χασάνοφ.

    Νωρίτερα, το Αζερμπαϊτζάν είχε αναφέρει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, Γκάντζα, είχε δεχτεί επίθεση από αρμένικα πυρά. Η Αρμενία από την πλευρά της διέψευσε ότι τα χτυπήματα είχαν προέλθει από το έδαφός της.

  • 11:17

    Σειρήνες ηχούν ξανά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καθώς υπάρχουν αναφορές για νέα επίθεση στην Στεπάνακερτ

    Νέα επίθεση φέρεται να δέχτηκε η Στεπάνακερτ, με τις σειρήνες να ακούγονται σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik. Σημειώθηκε επίσης προσωρινή διακοπή σε ηλεκτρισμό και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

  • 10:22

    Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφερε ότι κατέστρεψε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Γκάντζα

    Σε απάντηση του βομβαρδισμού της πρωτεύουσας Στεπάνακερτ, το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ επιτέθηκε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Αζερμπαϊτζάν και κατέστρεψε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Γκάντζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

    Νωρίτερα, τόσο το Ναγκόρνο-Καραμπάχ όσο και η Αρμενία ανέφεραν ότι αζέρικες δυνάμεις βομβάρδιζαν το Στεπάνακερτ, σημειώνοντας ότι στο στόχαστρο βρέθηκαν πολιτικές εγκαταστάσεις.

    «Το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Γκάντζα ήταν το πρώτο που χτυπήθηκε» έγραψε ο Βαχράμ Πογκοσιάν και σημείωσε ότι το υπουργείο Άμυνας είχε θέσει στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις μεγαλύτερες πόλεις του Αζερμπαϊτζάν μετά τον βομβαρδισμό του Στεπάνακερτ. Ο εκπρόσωπος κάλεσε τον πληθυσμό να εγκαταλείψει τις συγκεκριμένες πόλεις.

  • 10:19

    Υπ. Άμυνας Αζερμπαϊτζάν: Πυρά από δυνάμεις των Αρμενίων δέχτηκε η πόλη Γκάντζα

    Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι η πόλη Γκάντζα δέχτηκε επίθεση από τον στρατό της Αρμενίας.

  • 10:12

    Το Καραμπάχ ανέφερε ότι απάντησε στον βομβαρδισμό του Στεπάνακερτ με χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Αζερμπαϊτζάν

  • 10:06

    Επέστρεψε από το μέτωπο ο ηγέτης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

    Ο πρόεδρος της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Αρτσάκ (Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ), Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, ανακοίνωσε ότι επέστρεψε από το μέτωπο όπου εξελίσσονται μάχες με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν.

    «Μόλις επέστρεψα από το μέτωπο. Η νίκη μας είναι αναπόφευκτη, καθώς η συμπεριφορά των υπερασπιστών μας είναι μια υποδειγματική εκδήλωση της συλλογικής δύναμης και της αιώνιας φύσης του έθνους μας» έγραψε στο Facebook.

    Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον στρατό και τους διοικητές του.

    Εξάλλου, το Υπουργείο Εξωτερικών του Καραμπάχ ανέφερε ότι αζέρικες δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Στεπάνακερτ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του αρμένικου Υπουργείου Άμυνας που ανέφερε ότι «απλοί πολίτες είναι στο στόχαστρο» των επιθέσεων.

     

  • 08:49

    Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν στην πρωτεύουσα, Στεπάνακερτ

    Ο ανταποκριτής του Sputnik μετέδωσε ότι σειρά εκρήξεων ακούστηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ νωρίτερα είχαν ηχήσει οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορική επιδρομή.

    Μετά από κάθε έκρηξη ακούγονταν ο χαρακτηριστικός ήχος των θραυσμάτων. Παραμένει ασαφές ποιοι ήταν οι στόχοι. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, είχε αναφέρει ότι η ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις των Αζέρων συνεχίζεται.

  • 08:48

    Η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...