Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ρωσική παρέμβαση - Στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν

 


Μετά τα τηλεφωνήματα του Πούτιν με τους ηγέτες των δύο χωρών.

ASSOCIATED PRESS

Στη Μόσχα μεταβαίνουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σχετικά με τις εχθροπραξίες στον θύλακα του Νοτίου Καυκάσου, Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Η ρωσική πρωτοβουλία, με το Κρεμλίνο να μοιάζει να προλαβαίνει αντίστοιχη διαμεσολαβητική προσπάθεια στη Γενεύη με τη συμμετοχή και Αμερικανών και Γάλλων αξιωματούχων, ήρθε αργά το βράδυ της Πέμπτης. 

Στην σχετική ανακοίνωση της Μόσχας αναφέρεται πως η πρόσκληση έγινε κατόπιν των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Πούτιν με τους ηγέτες των δύο κρατών, τον αζέρο πρόεδρο Ιλάμ Αλίεφ και τον αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Αγωνία για τον Καύκασο: Μάχες μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων εν μέσω προσπαθειών για εκεχειρία

Τι ψάχνει η Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, νωρίς σήμερα το πρωί, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών τους θα μεταβούν αυθημερόν για συνομιλίες στη Μόσχα.

«Το Μπακού και το Γερεβάν επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους σε συνομιλίες στη Μόσχα. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σκοπός των συνομιλιών είναι «να σταματήσουν οι μάχες» και να υπάρξει ανταλλαγή αιχμαλώτων και των πτωμάτων των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα δε η ηγεσία της εξαμελούς στρατιωτική συμμαχία της οποίας ηγείται η Ρωσία και στην οποία συμμετέχει η Αρμενία προειδοποιούσε πως θα επέμβει εάν απειληθεί η κυριαρχία της Αρμενίας.

Πηγές: Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τα δύο “σκοτεινά σημεία” στις διατυπώσεις της βιντεοσκοπημένης ανακοίνωσης του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Υποψηφιότητα Κασσελάκη: Οι δύο λέξεις που δεν είπε και η “ντρίπλα” με το Πόθεν Έσχες Διαβάζεται σε 2' Στέφανος Κασσελάκης  EUROKINISSI...