Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ο Σταύρος Κοντονής παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κρούσματα: 
35.883.764
Ανέρρωσαν: 
25.017.879

Θάνατοι: 
1.051.106
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Την παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα όργανα του κόμματος έκανε γνωστή ο Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις του.

Ο κ. Κοντονής άφησε αιχμές κατά του κατά του Αλέξη Τσίπρα και άλλων στελεχών του κόμματος, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν.

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Μιλώντας για την απόφαση παραίτησης, ο κ. Κοντονής είπε ότι ελήφθη διότι «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

«Διαφωνούσα σε αρκετά σημεία με τον νέο ποινικό κώδικα»

Αναφερθείς στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι λόγω διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα, το δικαστήριο δεν θα επιβάλλει ορισμένες ποινές.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει τη διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την (σ.σ. τότε) κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία» εξήγησε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «προβληματικό» το γεγονός ότι «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους».

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...