Κάθειρξη 13 ετών για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής -πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου- και ισόβια κάθειρξη και 10 χρόνια για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Αυτές είναι οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκαν οι Νίκος ΜιχαλολιάκοςΧρήστος ΠαππάςΗλίας ΚασιδιάρηςΓιάννης ΛαγόςΓιώργος Γερμενής και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Αυτές είναι οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τα επόμενα βήματα

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ποινών είναι το προτελευταίο στάδιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η πολύκροτη δίκη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, θα ανακοινώσει την πρότασή της για το κατά πόσο η έφεση που θα ασκηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης έχει ανασταλτική δύναμη, πρόταση στην οποία θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι.

13:13
Αγάπη Βαρούνη

Κάθειρξη 13 ετών στην ηγεσία με εξαίρεση τον Ματθαιόπουλο

13:13
Αγάπη Βαρούνη

Κάθειρξη 6 ετών για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Στους περισσότερους καταδικασθέντες που δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, το δικαστήριο επιβάλλει ποινή 6 ετών.

13:06
Αγάπη Βαρούνη

Ισόβια τον Γιώργο Ρουπακιά αποφάσισε το δικαστήριο

Για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση το δικαστήριο επιβάλλει ποινή 10 ετών.

13:06
Βέργου Ελένη

Πηγές ΕΛΑΣ: Η αστυνομία είναι πανέτοιμη

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

13:04
Αγάπη Βαρούνη

Απών ο Γιώργος Ρουπακιάς

Παρίσταται μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε χθες στην πρότασή της, την ισόβια κάθειρξή του.

12:55
Αγάπη Βαρούνη

Ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία

Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση, ξεκίνησε στο Εφετείο Αθηνών η ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών.

12:35
Βέργου Ελένη

Ηλιόπουλος: Τεράστια νίκη της Δημοκρατίας η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης είναι μια τεράστια νίκη της Δημοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι ωστόσο «δεν έχουμε τελειώσει με την κοινωνική ακροδεξιά και τον κοινωνικό χρυσαυγιτισμό», παραπέμποντας στην «τεράστια επίθεση λάσπης με ψέματα ενάντια στη Μάγδα Φύσσα», που εξελίσσεται από χτες και τα οποία «έχουν μεταδοθεί ακόμα και από τηλεοπτικό σταθμό». «Καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα ψέματα και ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα προχωρήσουμε σε καταγγελία στο ΕΣΡ για να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός που τα αναπαρήγαγε», διαμήνυσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «με το νέο ποινικό κώδικα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στη φυλακή απ' ό,τι με τον προηγούμενο» και πως «καταρρέουν τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας πως οι χρυσαυγίτες δήθεν "πέφτουν στα μαλακά" με τον ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ «είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης» και πως «ο κ. Κικίλιας παρά το γεγονός ότι κλήθηκε, δεν πήγε να καταθέσει». Επιπλέον, ανέφερε ότι «ο κ. Σαμαράς το 2014 έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να βγει εκτός νόμου, ενώ ο Μπαλτάκος που μίλαγε με τον Κασιδιάρη ήταν στη δική του κυβέρνηση».

Επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξελισσόταν η δίκη, έλεγε ότι η βία της Χρυσής Αυγής είναι σαν να μην υπάρχει». «Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «αντίθετα, οι νεοναζί δεν βρέθηκαν ποτέ στις πλατείες των Αγανακτισμένων, όπως λέει η κυβέρνηση».