Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Άνοιγμα πρώτα των εποχιακών – Έρχεται το «click away»

 


Κρούσματα: 
56.330.942
Ανέρρωσαν: 
36.225.647

Θάνατοι: 
1.350.862
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (341)
Βρείτε μας

Στον τρόπο που θα ανοίξει η αγορά αναφέρθηκαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, με τον υπουργό να αποκαλύπτει ότι έρχεται το click away.

Με τις αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς να αναμένονται ακόμα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, δεν αποκλείεται τα πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν να είναι τα εποχιακά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας που θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

Η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο με τον κ. Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. 

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί» σημείωσε

Έρχεται το click away

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι το click away που αφορά τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές.

Εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα ανοίξουν πολύ αργότερα ή δεν θα ανοίξουν οι κλάδοι της οικονομίας που αποδεδειγμένα αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαθανάσης είχε αναφέρει ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς και τον τρόπο θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα

Πάντως, οι ειδικοί έχουν «προαναγγείλει» ότι θα χρειαστούν μία με δύο εβδομάδες για να υπάρξει «αναχαίτιση» του κύματος της επιδημίας που παραμένει υψηλό και δοκιμάζει το σύστημα υγείας.

Όπως έχουν επισημάνει όλοι οι ειδικοί, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, ενώ ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι αν παρατηρηθεί πτώση της καμπύλης στα 1.000 με 2.000 κρούσματα, θα μπορούσε να εκκινήσει η συζήτηση για χαλάρωση των πρώτων μέτρων, αρχίζοντας από τα σχολεία, μετά και το λιανεμπόριο.

Στη συνέχει θα μπορούσε να ακολουθήσει η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDcGmk