Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΕΚΑΒ στο Sputnik: Είμαστε έτοιμοι στη Θεσσαλονίκη για αεροδιακομιδές

 

COVID-19
Κρούσματα: 
55.690.675
Ανέρρωσαν: 
35.838.520

Θάνατοι: 
1.339.528
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
COVID-19 Ελλάδα (1597)
 0  0  0
Βρείτε μας

Με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να ασφυκτιούν από ασθενείς με κορονοϊό και τις ανάγκες για διασωληνώσεις να είναι στο κόκκινο, το ΕΚΑΒ, όπως λέει ο πρόεδρός του, Νίκος Παπαευσταθίου, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για αεροδιακομιδές εφόσον απαιτηθεί.

Σε απόλυτη ετοιμότητα για να πραγματοποιήσει ανά πάσα στιγμή αεροδιακομιδές ασθενών COVID-19 από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων περιοχών είναι το ΕΚΑΒ, όπως δηλώνει στο Sputnik ο πρόεδρός του, Νίκος Παπαευσταθίου.

«Όλες οι περιοχές και η Θεσσαλονίκη προφανώς είναι έτοιμες για αεροδιακομιδές, εάν χρειαστεί, εάν απαιτηθεί εννοείται ότι είμαστε έτοιμοι» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου, προσθέτοντας ότι για τις αεροδιακομιδές θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη τύπου C-130 ενώ οι ασθενείς θα μεταφέρονται μέσα σε ειδική κάψουλα.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων με κορονοϊό είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική.

Ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ-COVID αλλά και στις κλίνες όπου φιλοξενούνται επίσης ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού βρίσκονται στα όρια τους σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν ότι η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι κλίνες στις ΜΕΘ-COVID Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνονται και τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας και οι οποίες είναι 211 εκ των οποίων μόνο 12 είναι κενές, με μία πληρότητα δηλαδή που αγγίζει το 94%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...