Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Μειωμένη κίνηση, αυξημένος ο φόβος στη λαϊκή αγορά Ζωγράφου: «Ο κόσμος βογκάει για ένα κιλό μήλα»

 

COVID-19
Κρούσματα: 
65.353.708
Ανέρρωσαν: 
42.069.042

Θάνατοι: 
1.509.464
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Lockdown (488)
Βρείτε μας

Σημαντική ζημιά έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός και η καραντίνα στη λαϊκή αγορά Ζωγράφου. Έμποροι-πωλητές, αλλά και πελάτες μιλούν στο Sputnik για την κατάσταση που επικρατεί.

Τα μεσημέρια της Πέμπτης, η οδός Γαλήνης, στην περιοχή Ζωγράφου, σφύζει από φωνές παραγωγών και πωλητών της λαϊκής αγοράς, που πλέον βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της χαμηλής κίνησης υπό τον φόβο του κορονοϊού.

Έμπορος λαϊκών αγορών, με πάγκο με λαχανικά, μας ενημερώνει πως η κίνησή του έχει μειωθεί κατά 70%.

«Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί: Αφενός ο κόσμος είναι φοβισμένος, αφετέρου οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους εργαζόμενους δεν εργάζονται, οπότε δεν υπάρχει και χρήμα για να μπορεί να κινηθεί η αγορά. Ο κόσμος βγαίνει, αλλά δεν ψωνίζει, ψωνίζει τα απολύτως απαραίτητα και με μεγάλη δυσκολία» εξηγεί.

Οι περισσότεροι, μας πληροφορεί ο έμπορος, τηρούν τα μέτρα, αλλά ο ίδιος δεν παύει να φοβάται αφού έρχεται σε επαφή με τόσο κόσμο.

Η λαϊκή αγορά Ιλισίων
© SPUTNIK
Η λαϊκή αγορά Ιλισίων

Ο κ. Γιάννης έχει πάγκο με είδη παντοπωλείου και παρατηρεί μείωση της κίνησής του στο 50%, ενώ τα έσοδά του είναι αισθητά μειωμένα, περίπου 70%, «αφού μεγάλο μέρος του κόσμου που βγαίνει στην λαϊκή δεν ψωνίζει» επιβεβαιώνει και αυτός ο έμπορος μιλώντας στο Sputnik.

Η απόσταση από τον ένα πάγκο στον άλλο είναι πλέον 5 μέτρα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων και οι έμποροι βρίσκονται εκεί κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Πάγκος στη Πάγκος στη λαϊκή αγορά Ιλισίων
© SPUTNIK
Πάγκος στη Πάγκος στη λαϊκή αγορά Ιλισίων

«Ο κόσμος βογκάει να πάρει ένα κιλό μήλα και σε τιμές μιας δεκαετίας πριν. Τα μήλα Τριπόλεως από 1,5 ευρώ που ήταν πέρσι, φέτος έχουν φτάσει το 1 ευρώ» υποστηρίζει χαρακτηριστικά μια έμπορος μήλων.

Πάγκος με μήλα στη λαϊκή αγορά Ιλισίων
© SPUTNIK
Πάγκος με μήλα στη λαϊκή αγορά Ιλισίων

Η κ. Νικολία που ψωνίζει πάντα στη λαϊκή αγορά, παρατηρεί ότι τώρα με την καραντίνα, έχουν μειωθεί οι πάγκοι των πωλητών, αλλά και ο κόσμος που βγαίνει για να ψωνίσει.

Η ίδια ήταν πωλήτρια σε κατάστημα που έχει κλείσει και έχει βγει σε αναστολή εργασίας, όπως και η κόρη της και ο άντρας της, και μας λέει ότι έχει περιορίσει κατά πολύ τα πράγματα που ψωνίζει λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η καραντίνα.

«Εκεί που έπαιρνα 5 κιλά ντομάτες τώρα παίρνω 4 ντομάτες» περιγράφε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...