Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Τα αστυνομικά μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

06/12/2020 11:04 EET | Updated 9 λεπτά πριν


Ποιοι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει.

EUROKINISSI
.
EUROKINISSI
.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, ενώ τα μέτρα για την 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν προσαχθεί από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων περισσότερα από δεκαπέντε άτομα.

Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Βικτώρια» και «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επίσης, στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική», «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής», ενώ με νέα εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Πανόρμου», «Αμπελόκηποι», «Συγγρού-Φιξ», «Ν. Κόσμος», «Δάφνη», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας», «Κεραμεικός», « Μεταξουργείο» στις γραμμές 2 και 3. Επίσης, με την ίδια εντολή της αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί «Κ.Πατήσια», «Αγ. Νικόλαος», «Θησείο», «Πετράλωνα» και «Καλλιθέα» της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Επίσης, διεκόπησαν και τα δρομολόγια του τραμ από τη στάση «Αιγαίο» στη Ν. Σμύρνη έως το «Σύνταγμα». Η κίνηση του τραμ γίνεται από τη «Βούλα» έως τη στάση «Αιγαίο».

Γενικότερα, υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται τα Εξάρχεια, πανεπιστήμια, αστυνομικοί και δικαστικοί στόχοι. Επίσης θα πραγματοποιούνται πτήσεις από drones και ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα, απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις πανελλαδικά άνω των 4 ατόμων, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού και για τους παραβάτες διοργανωτές, νομικά και φυσικά πρόσωπα, προβλέπονται πρόστιμα 5.000-3.000 αντιστοίχως, για τους δε συμμετέχοντες πρόστιμο 300 ευρώ.

Συνολικά στους δρόμους της πρωτεύουσας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τυχόν «απρόβλεπτες» συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε την Παρασκευή, το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, όπου ξαφνικά εμφανίστηκαν 100 άτομα που εξήλθαν από το σταθμό του Μετρό

Σημειώνεται πως το Σάββατο αστυνομικοί τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν από περίπου 50 άτομα, στον Κολωνό.

Ένταση στα Χανιά

Ένταση και επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων: Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...