Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη διασπορά σε κλινική του Γεννηματάς

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2036)
Βρείτε μας

Για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Γεννηματάς στην Αθήνα, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Από μια παθολογική κλινική εξυπηρετείται πλέον το νοσοκομείο Γεννηματάς μετά και την εκτεταμένη διασπορά στην άλλη παθολογική κλινική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές και η μία μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.

Ωστόσο, στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό καθώς 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν καθώς και 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί.

Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται ενώ παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείται από μία μόνο κλινική.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Επίσης, καταγγέλλει πως πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα και διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που, όπως ανέφερε «ξεγελάνε».

«Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό. Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα» σημειώνει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Γεράκι Αμαλιάδας - Πυρκαγιά και στη Μανωλάδα

  Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Γεράκι Αμαλιάδας - Πυρκαγιά και στη Μανωλάδα ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 16:38:35 / Τ...