Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Ποιος είναι ο καθηγητής που κρούει το καμπανάκι για τον κορονοϊό

 

COVID-19
Κρούσματα: 
67.230.563
Ανέρρωσαν: 
43.224.693

Θάνατοι: 
1.538.901
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2039)
Βρείτε μας

Την κρισιμότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό στη χώρα μας τονίζει καθημερινά ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα κρούει με τις τοποθετήσεις του καθημερινά ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την άνοδο των κρουσμάτων της πανδημίας που θα συνοδευτεί από το άνοιγμα της αγοράς. 

«Η αύξηση της κινητικότητας, η αύξηση των επαφών ανάμεσα στους ανθρώπους είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων» υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής.

Ο οποίος έχει χαρακτηρίσει «δύσκολη περίοδο» τα Χριστούγεννα, επισημαίνοντας ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt), κυμαίνεται σήμερα στο 0,7-0,9 σε αντίθεση με τον αντίστοιχο αριθμό επί lockdown Μαρτίου που βρισκόταν στο 0,5.

«Αν έχουμε μια μεγάλη επιβάρυνση κατά τη διάρκεια των γιορτών, αναγκαστικά θα πάμε σε πισωγύρισμα. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος τα Χριστούγεννα. Φέτος θα πρέπει να κινηθούμε στο ρεβεγιόν όπως το Πάσχα, με αυστηρά μέτρα και λίγο κόσμο» σχολίασε.

Ποιος είναι ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Ποιος είναι όμως ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος;

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978 και πήρε ειδικότητα μικροβιολογίας το 1985 με εξειδίκευση στην Κλινική Μικροβιολογία το 1987.

Έχει κάνει διδακτορική διατριβή στο εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Medical Microbiology, London School of Hygiene and Tropical Medicine από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με εξειδίκευση στην εφαρμογή της Μοριακής Βιολογίας στη διάγνωση και στη μελέτη της επιδημιολογίας των λοιμωδών νοσημάτων.

Έχει εργαστεί στο αγροτικό ιατρείο Αγίου Ευστρατίου και στο Νοσοκομείο Λοιμωδών ως Επιμελητής Β΄, στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και ως Επιμελητής Α΄στο ίδιο εργαστήριο.

Διετέλεσε λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίκουρος και αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής.

Από το 2003 έως το 2009 υπηρέτησε ως καθηγητής Μικροβιολογίας και διευθυντής του τομέα Μικροβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Από το 2019 είναι καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...