Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 


ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (229)
 0  0  0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη η Επιτροπή Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε ως απαράδεκτη και ακατανόητη την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Όπως έκανε γνωστό η Ντόρα Μπακογιάννη, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου. Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην Τουρκία και τη συστηματική πολιτική παραβίασης δημοκρατικών αρχών και αξιών».

Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν εδώ και μήνες τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την αξία της Αγίας Σοφίας, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, συμβόλου θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και λαών. 

Εισήγηση για το θέμα είχε γίνει από τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, ενώ το προηγούμενο διάστημα και κατά την ψηφοφορία το θέμα στήριξε ο επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Είχε τονίσει ότι η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο το διαχρονικό σύμβολο της Οικουμενικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης αλλά ένα παγκόσμιο σύμβολο συνάντησης, συνεννόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών, λαών και εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...