Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Eφιάλτης με 95 νεκρούς - 578 διασωληνωμένοι και 1.677 κρούσματα σήμερα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2051)
Βρείτε μας

Επιπλέον 1.677 κρούσματα σήμερα 9/12 ο ΕΟΔΥ. Στα ύψη βρίσκονται και σήμερα οι νεκροί από την πανδημία και οι διασωληνωμένοι.

Αρνητική εικόνα παρουσιάζουν για ακόμη ένα 24ωρο οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες της COVID-19 στη χώρα μας, καθώς στο «κόκκινο» βρίσκονται οι νεκροί από την πανδημία όπως και οι διασωληνωμένοι, ασκώντας φοβερή πίεση στο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 1.677 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 119.720, εκ των οποίων το 52,7% άνδρες, ενώ 5.038 (4,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 33.160 (27,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, στα ύψη παραμένουν οι διασωληνώσεις, με 578 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας και η διάμεση ηλικία τους να είναι τα 66 έτη, ενώ 172 (29,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μάλιστα, τo 75,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ στα ευχάριστα, 691 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τέλος, τις τελευταίες 24 ώρες η Ελλάδα μετρά ακόμη 95 θανάτους από την πανδημία, ενώ το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας έφτασε τους 3.289.

Εκ των θανόντων, 1.312 (39,9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κικίλιας για εμβολιασμούς: Το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα στη χώρα

Ταυτόχρονα, ως εθνικό εγχείρημα που αφορά τους πάντες χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την εκστρατεία εμβολιασμού για τον κορονοϊό, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Έκανε λόγο για πολύ μεγάλη προσπάθεια και ένα τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, «το μεγαλύτερο που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα» όπως ανέφερε.

​Για το εγχείρημα ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Δημήτρης Λιάπης. 

«Είναι μια τεράστια εθνική προσπάθεια, στην οποία θα συμβάλλουν, πρώτα και πάνω απ’ όλους, σύσσωμα τα κόμματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, τη μείζονα αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονας αντιπολίτευσης» ανέφερε ο υπουργός μετά τη συνάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βροχερός καιρός σε αρκετές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας

  Facebook Twitter E-mail Copy link Print Συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα το κύμα κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» και σύμφωνα με το  Meteo...