Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα: Περιοχές ντύθηκαν στα «λευκά» - Προβλήματα από μεγάλες πλημμύρες

 

Κρούσματα: 
99.108.550
Ανέρρωσαν: 
54.675.885

Θάνατοι: 
2.127.172
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται από το πρωί της Τρίτης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σοβαρά προβλήματα αλλά και χιόνια.

Ακραία καιρικά φαινόμενα καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της χώρας και ειδικότερα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί ήδη τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, η Φλώρινα και η Νάουσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, χιονοπτώσεις και κατά τη νύχτας της Τρίτης 26/1 προς Τετάρτη 27/1 σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Βορείου Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Προβλήματα σε Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανία και Στερεά Ελλάδα

Ταυτόχρονα, πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί από την έντονη βροχόπτωση στο Αγρίνιο, με τον δήμο να ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : AGRINIOPRESS.GR
Πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Εμπεσό, Θέρμο και Νεάπολη έχουν πλημμυρίσει.

Κακοκαιρία στη Θεσπρωτία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ERT.GR
Κακοκαιρία στη Θεσπρωτία
Μάλιστα, χρειάστηκε να απομακρυνθούν μαθητές του ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου που υπάρχει στην περιοχή.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Θεσπρωτία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ERT.GR
Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Θεσπρωτία
Επίσης, σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στη Θεσπρωτία, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου.

Σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Φιλιατών σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις ενώ στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών, ο δρόμος, στο ύψος της διασταύρωσης με τον Αετό, έκλεισε από το μεσημέρι της Δευτέρας και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα από τα αυτοκίνητά τους, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Πρόγνωση meteo για 26/1
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : METEO.GR
Πρόγνωση meteo για 26/1
Τα φαινόμενα στο Αιγαίο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική από το απόγευμα της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1.

Πρόγνωση meteo για 26/1
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : METEO.GR
Πρόγνωση meteo για 26/1
Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά αλλά και στα βόρεια του νομού, ενώ σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 27/1.

Τέλος, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι αναμένονται στα Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα στραφούν κατά τη νύχτα της Τρίτης 26/1 προς Τετάρτη 27/1 σε θυελλώδεις βορειοδυτικούς.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Ταυτόχρονα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί ήδη για επιδείνωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με το κύμα της κακοκαιρίας να ξεκινά από τα βορειοδυτικά και να έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια, τους θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Άστεγη» η συγκέντρωση του Ε.Ράμα στην Αθήνα – Αναζητείται ακόμα χώρος Δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας 09.05.2024 | 10:30

  Ακόμα αναζητείται ο χώρος που θα κάνει τη συγκέντρωσή του στην Αθήνα ο Έντι Ράμα καθώς δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση του Σταδίου Ε...