Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΥ για μεταλλάξεις κορονοϊού: Σε πόσες χώρες έχουν εντοπιστεί

 

Ανέρρωσαν: 
55.578.075

Θάνατοι: 
2.161.901
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2530)
Βρείτε μας

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού από τη Νότια Αφρική και τη Βρετανία έχουν εξαπλωθεί παγκοσμίως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρούνται πολύ πιο μεταδοτικές.

Σε 70 χώρες είχε εξαπλωθεί η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού έως τις 25 Ιανουαρίου, ενώ η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής εντοπίζεται σε 31 χώρες. 

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η βρετανική μετάλλαξη έφτασε σε επιπλέον 10 χώρες σε διάστημα 13 ημερών, από τις 12 Ιανουαρίου, οπότε είχε γίνει η προηγούμενη ενημέρωση. 

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη από τη Νότια Αφρική, η εξάπλωσή της συνεχίζεται καθώς πλέον εντοπίζεται σε 31 χώρες και εδάφη, οκτώ χώρες παραπάνω, όπως ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ανασκόπηση.

Και οι δύο μεταλλάξεις θεωρούνται πολύ πιο μεταδοτικές απ' ό,τι το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...