Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα - Ποιοι έχουν σειρά και πότε θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1235)
 0  0  0
Βρείτε μας

Πάνω από 250.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, ενώ έχουν κλειστεί ακόμη 650.000 ραντεβού.

Σε 251.000 ανέρχονται οι συνολικοί εμβολιασμοί, έναντι του κορονοϊού, που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σύμφωνα με τον οποίο μάλιστα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες άνω των 75 ετών

Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Όσον αφορά τη διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, στην παρούσα φάση ραντεβού προγραμματίζουν τα άτομα των 80 ετών, ενώ ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός και για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς - ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, μάλιστα, έχουν κλειστεί ακόμη 650.000 ραντεβού για εμβολιασμούς, οι οποίοι όπως εκτίμησε αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση, ο ίδιος μιλώντας στο MEGA, υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Όπως είπε, σειρά μετά τις μεγαλύτερες ηλικίες, έχουν οι ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό. 

Για τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να δοθεί μια προτεραιοποίηση σε αυτές τις κατηγορίες, όταν «προχωρήσουμε λίγο περισσότερο προς τον μαζικό εμβολιασμό». 

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν καλά με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και ο ρυθμός είναι τέτοιος, όπως επεσήμανε, που να είναι διασφαλισμένη η δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Για τα άτομα άνω των 75 ετών, αν υπάρχει τελικά αυτή η προτεαιροποίηση από την αρμόδια Επιτροπή, η διαδικασία εμβολιασμού αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη» δήλωσε ακόμη ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...