Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών

 

COVID-19
Κρούσματα: 
99.108.550
Ανέρρωσαν: 
54.675.885

Θάνατοι: 
2.127.172
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (866)
 0  0  0
Βρείτε μας

Το πρωί της Δευτέρας άρχισε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά από μία διακοπή πέντε ετών και έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς.

Στην Αθήνα αναμένεται η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που άρχισαν και πάλι, μετά από πέντε χρόνια, στην Κωνσταντινούπολη. 

Η πρώτη συνάντηση στο Ντολμά Μπαχτσέ διήρκησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, με την πλευρά της γείτονος χώρας να θέτει στο τραπέζι σωρεία θεμάτων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη πηγές από την τουρκική πλευρά.

Ειδικότερα, η Άγκυρα έθεσε στο τραπέζι πολλά ζητήματα, όπως το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριο χώρο, ενώ πρότειναν και μηχανισμό για το μεταναστευτικό. 

Πλέον το επόμενο ραντεβού, σύμφωνα με κύκλους από την ελληνική πλευρά που επικαλείται η ΕΡΤ, θα γίνει στην Αθήνα.

Όπως έχει υπογραμμίσει όλο το τελευταίο διάστημα η Αθήνα, αντικείμενο της συζήτησης μπορεί να είναι μόνο η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα). 

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, μια ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο, στο γραφείο της προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ και ενώ στην αρχή είχε ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί σε ξενοδοχείο. Της ελληνικής αποστολής ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης ενώ στην τουρκική επικεφαλής είναι ο Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργός Εξωτερικών και ο Τσαγατάι Ερτσιγές, διευθυντής αεροναυτιλιακών του τουρκικού ΥΠΕΞ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παρών στη συνάντηση θα είναι και ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...