Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Ιερέας το κρούσμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
COVID-19 Ελλάδα (2566)
 0  0  0
Βρείτε μας

Κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα να έχουν ήδη καταφθάσει εκτάκτως στην πόλη.

Στα γραφεία της μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως βρίσκονται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπου γίνεται συνάντηση με τον μητροπολίτη Βαρνάβα και με τη συμμέτοχη του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη και τον λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Συμεών Μεταλλίδη.

Λίγο αργότερα, στη μητρόπολη έφτασε και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονιας, Απόστολος Τζιτζικωστας.

Ένας ιερέας το κρούσμα της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής

Ο Νίκος Χαρδαλιας και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έφτασαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη καθώς βρέθηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και συγκεκριμένα η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής φέρεται να προσβλήθηκε ένας ιερέας της μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.

Η μετάβαση των κ.κ. Χαρδαλιά και Αρκουμανέα κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα, εν μέσω της ήδη οριακής κατάστασης σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Άλλωστε, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού - που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού - ήταν ένας από τους παράγοντες που ώθησαν τους ειδικούς να λάβουν αυστηρότερα μέτρα περιορισμού, υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας. 

Στο «τραπέζι» το σενάριο ενός ολικού lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, παραπέμποντας σε lockdown τύπου «ακορντεόν», ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο ακόμη και ενός ολικού lockdown. 

«Πάντα υπάρχει μπροστά και η περίπτωση του ολικού lockdown, όλα είναι στο τραπέζι» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA. 

Σε ό,τι αφορά το «μέτωπο» των μεταλλάξεων του κορονοϊού, τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μιλούν για 66 κρούσματα του βρετανικού στελέχους, με τους ειδικούς εντούτοις να εκφράζουν τους φόβους ότι είναι περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...