Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα».Η κα Παγώνη τοποθετήθηκε επίσης αντίθετα προς την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

 Παγώνη: Δεν έχει νοήμα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2662)
 0  0  0
Βρείτε μας

Για ενδεχόμενα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται στην ολότητά τους.

Με τις συζητήσεις των λοιμωξιολόγων για πιθανά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού να βρίσκονται σε εξέλιξη, η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη πρόταξε, μιλώντας στο MEGA, την ανάγκη να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία.

«Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε» είπε η ειδικός.

Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι το να ανακοινώνουμε ανά τακτά διαστήματα νέα μέτρα «δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε». Επιπλέον, τόνισε πως η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, δείχνει πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η κα Παγώνη τοποθετήθηκε επίσης αντίθετα προς την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αθήνα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες εικόνες συνωστισμού λόγω του μεγάλου πληθυσμού της πόλης.

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα».

Όπως είπε, στην Αττική παρόλο που είμαστε στο κόκκινο, οι κλίνες ΜΕΘ έχουν πληρότητα περίπου στο 65%. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με την ίδια, πως αν εφαρμόσουμε τα υφιστάμενα μέτρα, «δεν θα έχουμε θέμα».

Καταληκτικά, σημείωσε ότι η λύση θα έρθει από τα εμβόλια, ενώ για τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, η κα Παγώνη τόνισε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...