Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Μήδεια»: Κινείται προς την Αττική η κακοκαιρία – Δριμύ ψύχος και πυκνά χιόνια στο πέρασμά της

 

ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα μας, με τη «Μήδεια» να φέρνει πυκνά χιόνια και δριμύ ψύχος. Ποιες περιοχές επηρεάζονται τις επόμενες ώρες.

Η «Μήδεια» σφυροκοπά τη χώρα μας, αφήνοντας στο πέρασμά της λευκό τοπίο και παγωμένους δρόμους.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια και πλέον κινείται νοτιότερα προς την Αττική, όπου αναμένεται να φέρει χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η «Μήδεια»

Στο επίκεντρο της «Μήδειας», σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, βρίσκονται εντός της σημερινής ημέρας η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, η Εύβοια και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Από το βράδυ, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Σε συναγερμό η κρατική μηχανή

Στις 15:00 είναι προγραμματισμένη νέα ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Προβλήματα από τη «Μήδεια»

Την ίδια ώρα, προβλήματα έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Ένα αεροσκάφος της sky express που πετούσε με προορισμό στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης δεν κατάφερε να προσγειωθεί λόγω της χαμηλής νέφωσης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. 

Στη Δράμα, υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη μεταφορά μίας γυναίκας. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για επιχείρηση μεταφοράς μίας γυναίκας από τον οικισμό Ταξιάρχες σε άλλο σημείο της πόλης.

Η μεσήλικη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της. 

​Παράλληλα, «μάχη» δίνεται από τις τοπικές Αρχές στις περιοχές οι οποίες πλήττονται για να μην κλείσουν οι δρόμοι. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό έχει καταστεί αδύνατο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας που παραμένουν κλειστά ΕΔΩ

Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χαμηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη σήμερα το πρωί ήταν οι -12,7 βαθμοί στην Κλεισούρα Καστοριάς, ενώ -12,6 έδειξαν τα θερμόμετρα στη Βλάστη Κοζάνης.

Αναλυτικά:

Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωινό της Κυριακής 14/02
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΕΑΑ
Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η Θ. Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, 14:25:23 / Τελευταία Ενημέρωση: 14:26 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη γι...