Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Πότε εμβολιάζονται όσοι πολίτες έχασαν το ραντεβού τους – Οι τρεις κατηγορίες

 

Ανέρρωσαν: 
61.684.178

Θάνατοι: 
2.422.045
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1435)
Βρείτε μας

Για τους εμβολιασμούς που δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, μίλησε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς που ματαιώθηκαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της «Μήδειας».

Όπως είπε, οι δύο προκλήσεις από την αναβολή των εμβολιασμών ήταν να μην χαθούν οι δόσεις των εμβολίων της Pfizer, κάτι που επετεύχθη από την κινητοποίηση των αρμόδιων μηχανισμών και η νέα ρύθμιση των ραντεβού εμβολιασμού που δεν έγιναν.

«Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο που πρέπει να προσέλθουν» τόνισε.

Οι τρεις κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα ως Παρασκευή στα ίδια κέντρα και θα λάβουν SMS τρεις ημέρες πριν.
  • Όσοι είχαν ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Helexpo στο Μαρούσι θα κάνουν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα ως Παρασκευή και θα λάβουν SMS τρεις ημέρες πριν.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 75 και άνω και άλλες κατηγορίες όπως υγειονομικοί, τα ραντεβού τους θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα και εμβολιαστικό κέντρο (η διαφορά με τις άλλες κατηγορίες είναι πως τα ραντεβού αυτά αφορούν κυρίως δεύτερες δόσεις).

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που δούλεψαν σκληρά για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα» κατέληξε ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Μπουρλότο» στη Μέση Ανατολή: Πύραυλοι από το Ιράν κατά του Ισραήλ Εκτοξεύθηκαν περίπου 100 βαλλιστικοί πύραυλοι • Σειρήνες σε όλη τη χώρα • Δραματικές εξελίξεις • Συνεχής ενημέρωση

    20:04 01.10.24 Πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και στην Ιορδανία Ιρανικοί πύραυλοι που κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ καταρρίφθηκαν πριν α...