Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Μήδεια»: Σφοδρότερο το δεύτερο κύμα που «σφυροκοπά» τη χώρα - Πυκνά χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

 


ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Μέχρι και την Τρίτη η κακοκαιρία «Μήδεια» θα «σφυροκοπά» τη χώρα μας. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Πολικές θερμοκρασίες και πυκνά χιόνια στη χώρα καθώς η «Μήδεια», μετά το πέρασμά της από τα βόρεια και κεντρικά, έφτασε στην Αττική. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν έτι περισσότερο.

Δεύτερο κύμα «Μήδειας»

Από σήμερα η χώρα θα πληγεί από το δεύτερο κύμα της «Μήδειας», η οποία θα προκαλέσει πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας σήμερα, Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, πυκνά χιόνια αναμένονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, ενώ οι θερμοκρασίες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι πολικές. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα θα χιονίζει σε: Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη και από το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές.

Πυκνά χιόνια θα πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και παραθαλάσσια τμήματα και περιοχές της Κρήτης. Υπάρχει πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στο βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που θα πνέουν εντάσεως έως και 8 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί και εντάσεως έως 7 μποφόρ.

Στα κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού κατά τόπους ισχυρού στα βόρεια και ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία. 

«Βουτιά» της θερμοκρασίας

Ιδιαίτερα χαμηλές ήταν οι θερμοκρασίες, όμως, που κατεγράφησαν από το πρωί στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε στους -19.9 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο Κοζάνης, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συγκέντρωσε τις οκτώ πιο χαμηλές θερμοκρασίες και τις παρουσιάζει. 

Oι περιοχές στις οποίες κατεγράφησαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΕΑΑ
Oι περιοχές στις οποίες κατεγράφησαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας

Πολλά τα προβλήματα στην Αττική 

Από νωρίς το πρωί, όταν και η «Μήδεια» έφτασε στην Αττική, είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στην κίνηση των οχημάτων.

Ειδικότερα, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας μετά την απόφαση των Αρχών να κλείσει από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη έως και τη Λαμία.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, μη έχοντας πού να πάνε, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις Αρχές, από το Άλσος Συγγρού απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποια σημεία του οδικού άξονα της χώρας παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα, αλλά και πού χρειάζονται αλυσίδες, ΕΔΩ

Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών στα βόρεια της Περιφέρειας και συγκεκριμένα σε περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ.Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...