Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Οι αμοιβές που προφέρονται και η διάρκειά της

 ΜΕΘ

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα (274)
Βρείτε μας

Με την διαδικασία επίταξης των ιδιωτών γιατρών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εν μέσω σοβαρής πίεσης στο ΕΣΥ, υπάρχουν ήδη πληροφορίες για τις πιθανές αμοιβές τους αλλά και το χρονικό διάστημα της επίταξης.

Οι επιταγμένοι ιδιώτες γιατροί θα λάβουν αμοιβή της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα ενώ οι μισθολογικές απολαβές των εθελοντών θα φτάνουν τα 2.000 σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Στο μεταξύ, τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών έχουν ήδη διαβιβαστεί στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις οι γιατροί πάρουν στα χέρια τους το συγκεκριμένο έγγραφο, μέσα στα επόμενα 24ωρα καλούνται να μεταβούν στο νοσοκομείο που αναφέρεται όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούν να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ενώ ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε πως δεν αποκλείεται να χρειαστούν επιπλέον επιτάξεις στο μέλλον, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Επί του παρόντος, η επίταξη θα κρατήσει για ένα μήνα και αφορά συνολικά 206 γιατρούς κάτω των 60 ετών. Επιπλέον, πρέπει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

«Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου»

Εν μέσω των εκτάκτων αυτών συνθηκών, ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό, μίλησε το πρωί στο MEGA σχετικά με την εντεινόμενη πίεση στο νοσοκομείο, σημειώνοντας πως «λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου».

«Ήταν εφιαλτική εφημερία για ακόμα μια φορά» ενημέρωσε για το βράδυ που πέρασε. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν 110 εισαγωγές ασθενών non covid και 65 με κορονοϊό.

Οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 6-7 διασηλωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, γνωστοποίησε και προσέθεσε:

«Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Είδατε τις φωτογραφίες με τα ΕΚΑΒ που γίνονται τρένο για να διακομίσουν περιστατικά [...] Ο Ευαγγελισμός όπως και άλλα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου [...] Είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου, που θα μπορέσουν να έχουν φροντίδα που τους αξίζει. Θα έχουν πολύ καλύτερη εντός της ΜΕΘ, εκεί πρέπει να είναι ένα διασωληνωμένο περιστατικό».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης είπε μιλώντας στο OPEN πως τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα καθώς τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν, μιας και διανύουμε εβδομάδα κορύφωσης της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου