Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κορονοϊός: 3.228 κρούσματα σήμερα - 73 θάνατοι και νέο "μαύρο" ρεκόρ με 776 διασωληνωμένους

 


Lockdown στην Αττική - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.04.2021
Βρείτε μας
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την επέλασή της η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (08/04) νέο τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.
Σε 3.228 διαμορφώθηκαν σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα (08/04).
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 288.230.
Επίσης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.680 θάνατοι.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 776, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας έφτασαν τις 595, γνωρίζοντας αύξηση άνω του 13%.
Χάρτης κρουσμάτων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.04.2021
Χάρτης κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» η Ελλάδα

Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα στα «ύψη», ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη «εκτοξεύτηκαν» πολύ κοντά στο «μαύρο» ρεκόρ των 4.340, ήτοι τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.04.2021
Ελλάδα
Ξεπέρασε τα 1.500 κρούσματα η Αττική - Πώς κατανέμονται οι νέες μολύνσεις στη χώρα
Ανησυχητικά είναι, άλλωστε, τα νούμερα και για τους θανάτους, αλλά και για τους διασωληνωμένους.
Αυτά, καθώς η Ελλάδα παραμένει «κόκκινη», όπως καταδεικνύεται και από τον αναθεωρημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που αποτυπώνει την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Lockdown Θεσσαλονίκη Λεωφόρος Νίκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.04.2021
Ελλάδα
Στα πρόθυρα επιδημιολογικού συναγερμού η Θεσσαλονίκη: Νέα αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα
Ιδιαίτερο προβληματισμό προξενεί, τελευταία, και η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, καθώς τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν πολύ υψηλές τιμές ιικού φορτίου, αντίστοιχες μάλιστα με αυτές του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.
Το «βλέμμα» στρέφεται πλέον στο πώς θα διαμορφωθεί η επιδημιολογική εικόνα, καθώς η σταδιακή άρση του lockdown βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επόμενο βήμα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου. Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με τη διενέργεια δύο self tests τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές.
Απολύμανση σε σχολική αίθουσα στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.04.2021
Ελλάδα
Επιστροφή μαθητών στα Λύκεια με δύο self test την εβδομάδα - Τι προβλέπεται για δημοτικά, Γυμνάσια
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε, πάντως, τη διαφωνία του με το άνοιγμα των Λυκείων, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις θα φανούν τη Μεγάλη Δευτέρα.
Μάλιστα, ο ίδιος έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου», σημειώνοντας ότι αναμένει την κορύφωση περίπου στις 20 Απριλίου και υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...